• OBJAVLJENO: 23.11.2022.
Povodom Dana državnosti BiH
Položeno cvijeće i odata počast šehidima u općini Foča u FBiH

Nakon što je jučer povodom 25.novembra, Dana državnosti BiH održano takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola iz likovnog i literarnog stvaralaštva, obilježavanje ovog datuma u Bosansko-podrinjskom kantonu  Goražde nastavljeno je danas polaganjem cvijeća na spomen obilježja u općini Foča u FBiH.

Delegacije civilnih i vojnih struktura odale su počast poginulim braniocima polaganjem cvijeća na mjestu pogibije prvih žrtava 1992. godine, spomen obilježju „Šehidska kapija“ i partizanskom spomen obilježju u Općini Foča u FBiH.

Sutra će isto biti učinjeno i na spomen obilježju poginulim braniocima u Hrenovici i partizanskom spomen obilježju u Prači, općina Pale u FBiH.

„ Ove godine priređen je sadržajniji i kvalitetniji program obilježavanja Dana državnosti BiH na području BPK Goražde, u duhu jednog od najvažnijih datuma u historiji ove zemlje. Posebno ohrabrujuća je činjenica da su u značajan dio programskih sadržaja uključena djeca i mladi kojima od najranije dobi treba razvijati ljubav prema domovini“ – kazao je ministar za boračka pitanja BPK Edin Aganović.

U okviru programa obilježavanja Dana državnosti BiH večeras će u  Islamskom kulturno-obrazovnom centru u Goraždu biti održana tribina o temi “Rušenje mitova o bosanskoj povijesti” gdje će gost predavač biti dr. Nazif Veledar, dok će se sutra u Centru za kulturu održati projekcija dokumentarnog filma “Sarajevski vitezovi – pozdrav domovini” autora Avda Huseinovića te promocija romana “Mali vojnik” autorice Sadete Škrijelj – Šahman.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.