• OBJAVLJENO: 26.01.2012.
Sastanak sa Koordinacijom budžetskih korisnika BPK-a Goražde
Dijalogom do najboljeg rješenja

Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održali su danas sastanak sa predstavnicima Koordinacije Sindikata budžetskih korisnika BPK.
Na zahtjev Koordinacije budžetskih korisnika, razgovarano je o nastavku aktivnosti na implementaciji Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti, Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika te o utvrđivanju propisa koji uređuje plaće uposlenih u obrazovanju. Sastanak je organizovan s ciljem približavanja stavova kada je u pitanju usvajanje ovih propisa.
Kako je ovom prilikom istaknuo premijer BPK Emir Frašto, Vlada podržava zahtjeve Sindikata i smatra da se treba nastaviti dijalog kako bi se došlo do najboljeg rješenja, ali da propisi za sada ne mogu ići u proceduru zbog nedostatka finansijskih sredstava. Na današnjem sastanku premijer je predložio da se o ovim propisima  ponovo razgovara poslije usvajanja budžeta BPK za 2012.godinu, a da sastanku prisustvuju i predstavnici Ekonomsko- socijalnog vijeća kao partneri . U proceduru bi trebao da krene i prijedlog ministra finansija o izmjeni Zakona o pripadnosti javnih prihoda, po kome bi na osnovu izvozno orjentisane privrede naš kanton mogao ostvariti veći prihod. Zatraženo je takođe, da ne bude političkih uticaja na opravdane zahtjeve sindikata.
Premijer je na sastanku podsjetio da je budžet BPK Goražde i razvojni te da on treba da  omogući stvaranje boljih uslova za otvaranje novih radnih mjesta i bolji ambijent za sve građane ovog kantona.

/bpkg.gov.ba/

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.