• OBJAVLJENO: 09.02.2012.
Upozorenje građanima
Izbjegavati prilaz fasadama objekata i kretanje ispod streha

S ciljem skretanja pažnje građanima na moguću opasnost otkidanja ledenica sa krovova stambenih zgrada i drugih objekata, odnosno na moguće urušavanje krovova objekata usljed operećenja snijegom, ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Božidar Semiz dao je izjavu za sredstva informisanja.

– Preporučene su mjere da se, za vrijeme trajanja malo boljih vremenskih okolnosti koje imamo, pristupi postepenom čišćenju krovova kako bi se rasteretile krovne konstrukcije, kao i da se održava minimalna toplina prostorija u toku 24 sata da ne bi došlo do zaleđavanja i pucanja instalacija grijanja i vode, što može dovesti do većih šteta na objektima. Naloženo je i firmi „Goraždestan“ koja održava objekte u vlasništvu BPK da primjeni ove mjere na objektima koje održava, kao i uklanjanje ledenica koje se, usljed otapanja, pojavljuju kako bi se izbjegli nesretni slučajevi. Sve mjere su poduzete i trudimo se da očistimo sve objekte, bez obzira da li su ti objekti ugroženi – poručio je ministar Semiz.

Takođe, upućeno je i upozorenje građanima da izbjegavaju kretanje ispod streha, te da ne parkiraju vozila uz fasade objekata, kako bi izbjegli potencijalnu opasnost da budu ozlijeđeni, odnosno opasnost od oštećenja motornih vozila.

/bpkg.gov.ba/

 

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.