• OBJAVLJENO: 09.02.2012.
Stanje u općini Pale-Prača se stabilizuje
Do sutra popodne prohodni svi putevi

-Stanje u općini Pale-Prača mnogo je bolje nego što je bilo prethodnih dana,- kazao nam je načelnik ove općine, Asim Zec danas u poslijepodnevnim satima.

-Neotvoren je put prema Petovićima, otvoreni  su Komrani, a sinoć smo ratrakom na dužini od 12 kilometara prošli u Vražalice, – kaže načelnik Zec, koji očekuje da će do sutra popodne svi putevi na području općine Pale-Prača biti prohodni za traktore i terenska vozila.

Trenutne aktivnosti su na uređivanju i proširivanju puteva, čišćenju snijega sa krovova i trotoara prije najavljenog novog snijega.

Načelnik općine Pale-Prača očekuje da će do večeras u Praču stići i lož ulje za zagrijavanje škole, policijske stanice i zgrade Općine, budući da su zalihe goriva pri kraju.

Za sutra je planirana podjela 50 paketa koje je najugroženijim porodicama dopremilo federalno Ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice. 15 paketa šehidskim porodicama, kako je najavljeno, dopremiće Ministarstvo za boračka pitanja BPK i Udruženje porodica šehida i poginulih boraca.

/bpkg.gov.ba/

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.