• OBJAVLJENO: 09.02.2012.
Općina Foča-Ustikolina
Najteža situacija na području Fočanske Jabuke

Prema riječima Ermina Osmanspahića, iz Službe civilne zaštite općine Foča-Ustikolina,   najteža situacija je na području Fočanske Jabuke gdje se i danas naporno radilo na probijanju puta Grebak-Božanovići-Zbič-Modro Polje i na dva kraka ovog puta prema Bešlićima i Kozarevićima. Na tom putnom pravcu, iz pravca Jabuke angažovana je mehanizacija firme „Grebak“ d.o.o. Goražde. Danas je bilo planirano je da se iz pravca Grepka na probijanju ovog puta angažuje mehanizacija firme „Goraždeputevi“, ali je ovaj posao odgođen do sutra, zbog kvara mašine.

Još uvijek nije očišćen ni putni pravac Jabuka-Slavičići- Ljaljica. U ova sela pripadnici Oružanih snaga BiH probili su se pješačeći kako bi stanovnicima dostavili hranu i lijekove, a na ovaj način, kako je dogovoreno na današnjem sastanku Savjeta MZ Jabuka, izvršiće se raspodjela paketa sa pomoći mještanima sela do kojih putevi još nisu prohodni.

Danas je, kako ističe Osmanspahić, započelo čišćenje puta Bratovići-Gojačice u mjesnoj zajednici Cvilin, koje izvodi mehanizacija Javnog komunalnog preduzeća „Ušće“ iz Ustikoline.

/bpkg.gov.ba/

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.