• OBJAVLJENO: 10.02.2012.
Redovni izvještaj Operativnog centra KUCZ
Situacija nešto povoljnija u odnosu na prethodne dane

I u toku jučerašnjeg dana, uspješno je realizovano više akcija dostave lijekova i ukazivanja pomoći ugroženom stanovništvu u rubnim dijelovima BPK Goražde, kao i selima na području opštine Čajniče u RS.

Kantonalna Direkcija za ceste učestvuje u koordinaciji rada službi na raščišćavanju snijega po općinama na području kantona, a u dogovoru sa susjednim općinama RS, planira i vodi aktivnosti na čišćenju puteva prema povratničkim mjestima. U toku je i akcija prikupljanja i odvoženja snijega na području grada zbog najave novih snježnih padavina tokom vikenda.

Općinski štab civilne zaštite općine Pale-Prača jučer je održao sjednicu na kojoj su utvrđene daljnje aktivnosti na spašavanju ljudi i materijalnih dobara. Jučer su pročišćeni putevi do sela Komrani i Kaljani, a u toku današnjeg dana trebali bi biti pročišćeni i putevi do sela Petovići i Gornji Kaljani.

I na području općine Foča-Ustikolina prioritet je, u toku jučerašnjeg dana, bilo daljnje čišćenje seoskih puteva na području MZ Jabuka. Na sjednici Općinskog štaba civilne zaštite konstatovano je da je situacija nešto povoljnija u odnosu na prethodne dane, ali su pripadnici ove Službe i dalje angažovani na pružanju pomoći stanovništvu prema ukazanoj potrebi.

Snabdijevenost električnom energijom, na području kantona, u toku posljednjih 24 sata je uredna.

/bpkg.gov.ba/

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.