• OBJAVLJENO: 03.07.2007.
Održan prvi sastanak predstavnika Vlade i Obrtničke komore BPK-a Goražde

Dogovorena buduća saradnja

Predstavnici Obrtničke komore BPK-a Goražde sastali su se 25.06.2007.godine sa Premijerom BPK-a Goražde Salemom Halilovićem i ministrom za privredu u Vladi kantona Elfadom Mašalom. Tokom ovog prvog sastanka postignut je, na obostrano zadovoljstvo, dogovor o saradnji.

Uz prezentaciju trenutnih aktivnosti i planova Obrtničke komore, s posebnim akcentom na stanje obrta u Bosansko-podrinjskom kantonu i rad na „crno“, cilj ovog sastanka je bio i uspostavljanje što uspješnije saradnje sa kantonalnom Vladom.

Tema sastanka, jednim dijelom, bili su i zanati koji izumiru, a u tom kontekstu najviše se govorilo o desetogodišnjim problemima obućara.

Predstavnici Vlade BPK-a Goražde istaknuli su tim povodom da u Obrtničkoj komori vide partnera u svakom smislu, te da je njen rad i djelovanje veoma važno za zanatstvo ovog kantona.

S ciljem realizacije planiranih aktivnosti, dogovoreno je da se na tri mjeseca u Obrtničkoj komori, na mjesto sekretara, uposli jedna osoba. Ovom prilikom iz Obrtničke komore BPK-a Goražde pozvali su sve one koji se bave kako proizvodnim, tako i uslužnim zanatstvom da se uključe u rad komore jer će članstvom u Obrtničkoj komori imati sve prednosti u riješavanju poteškoća sa kojima se susreću.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.