• OBJAVLJENO: 04.05.2012.
Služba za zapošljavanje BPK Goražde
Otvoren Klub za traženje posla

U Goraždu je danas, pri Službi za zapošljavanje BPK Goražde, otvoren prvi Klub za traženje posla, čija je svrha pružanje pomoći nezaposlenim licima u traženju posla kroz podršku u razvoju njihovih ličnih i stručnih potencijala

Otvaranje Kluba omogućeno je u okviru Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava razvoj javnih službi za zapošljavanje u BiH, a projekt koji je implementirala njemačka kompanija GOPA putem svog predstavništva u BiH, finansirala je Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).

Sa današnjim, do sada je otvoreno osam klubova za traženje posla, od ukupno dvadeset koji će se otvoriti na području cijele BiH.

Pored predstavnika finansijera, implementatora i ostalih učesnika u projektu te predstavnika Federalnog zavoda za zapošljavanje i predstavnika kantonalne Službe za zapošljavanje na čelu sa direktoricim Nafijom Hodo, otvaranju Kluba prisustvovali su i poslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH Mustafa Kurtović i ministar za privredu Demir Imamović.

Čestitajući Službi na ovom projektu i dosadašnjim aktivnostima na posredovanju u zapošljavanju ministar Imamović i danas je istaknuo opredjeljenje Vlade BPK Goražde da nastavi sa započetim aktivnostima na stvaranju uslova za novo upošljavanje, kako u okvirima institucionalizovane saradnje, tako i kroz programe podrške u zapošljavanju i razvoju u oblasti industrije, poljoprivrede, obrta i turizma.

Prema dosadašnjim podacima, preko stotinu lica koja su prošla kroz ove klubove pronašla je zaposlenje, što iznosi 30-40 posto od ukupnog broja svih polaznika.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.