• OBJAVLJENO: 11.05.2012.
Održana javna rasprava o Nacrtu zakona o javno-privatnom partnerstvu

U organizaciji Ministarstva za privredu, Ustavne i zakonodavno-pravne komisije te Komisije za privredu i ekonomsku politiku Skupštine BPK Goražde, danas je u Goraždu održana prva u nizu javnih rasprava o Nacrtu zakona o javno-privatnom partnerstvu.

Cilj ovog zakona jeste stvaranje pravnog okvira za izgradnju javno-privatnog partnerstva radi realizacije projekata u različitim oblastima koji bi omogućili zadovoljenje javnih potreba. Time bi Kantonu i općinama, kroz angažovanje privatnog kapitala, bilo omogućeno da osiguraju potrebna sredstva za finansiranje projekata od javnog interesa.

Iako su se na dananšnjoj raspravi mogla čuti različita mišljenja o nacrtu ovog zakona, on je, generalno, ocijenjen pozitivno jer će se njegovom implementacijom omogućiti realizacija projekata kojima će se u znatnoj mjeri moći unaprijediti postojeće stanje u raznim oblastima života.

Primjedbe i sugestije na nacrt ovog zakona moći će se dostaviti u pisanoj formi Ministarstvu za privredu u roku od sedam dana od završetka posljednje javne rasprave koja će se održati 14.05.2012. godine u općini Foča-Ustikolina.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.