• OBJAVLJENO: 06.06.2009.
Manifestacija “Drina – Prača” 2009.

ministarstvo-za-privredu-2009_06_b.jpg

Ministar za privredu u Vladi BPK Goražde prof. Mustafa Kurtović upriličio je 02.06.2009.godine sastanak sa predstavnicima Turističke zajednice BPK Goražde, kako bi se precizirali detalji vezani za otvaranje manifestacije „Drina – Prača nove turističke destinacije“. Sastanku su prisustvovali predsjednik Savjeta turističke zajednice Esad Čengić, direktor Turističke zajednice BPK Goražde Edin Kunovac i pomoćnik direktora za turizam Adis Halilović.

ministarstvo-za-privredu-2009_06_b1.jpg

Prema riječima ministra, ovo je jedna tradicionalna manifestacija koja se održava već šestu godinu zaredom i njeno održavanje nikada nije bilo upitno.

– Bez obzira na ova teška vremena opće recesije u Evropi, svijetu i u ovom kantonu, mi ćemo, u saradnji sa Turističkom zajednicom BPK Goražde, te u saradnji sa Federalnim ministarstvom turizma i okoliša i Federalnom turističkom zajednicom, kao i drugim subjektima na nivou Federacije, organizirati ovu manifestaciju 27. ovog mjeseca, a to je zadnja subota u junu. Kao i svake godine, iskoristit ćemo priliku kako bi na toj manifestaciji još više razgovarali o budućim planovima razvoja turizma na ovoj regiji, iskoristiti prisustvao diplomatskog kora, predstavnika mnogih kompanija i firmi i na taj način ovu turističku manifestaciju učiniti još većom i još prodornijom u smislu razvoja turizma Gornje-drinske regije, kazao je ministar Kurtović.

ministarstvo-za-privredu-2009_06_b3.jpg

Predsjednik Savjeta turističke zajednice Esad Čengić ovom prilikom istaknuo je da je troškovnik ove manfestacije, u odnosu na ranije godine, smanjen na najmanju moguću mjeru zbog loše ekonomske situacije u kantonu, ali i cijeloj državi.

– Mi ćemo ova tri dana upotpuniti raznim sadržajima i kulturno-zabavni program će pratiti cijelu manifestaciju. Jedna novina koju ćemo ove godine uvesti je i posjeta planinarskom objektu „Ruda glava“. To je ujedno i prezentacija objekta kojeg su izgradili planinari i mislim da je to jedna turistička atrakcija koju treba promovisati na području našeg kantona. Kao i svake godine pozvaćemo sve novinske i TV kuće jer mediji su ti koji će slikom i rječju poslati poruku svima onima ne budu tu, kako bi vidjeli šta se dešava, šta planiramo uraditi, te čime to želimo privući više turista na područje ovog kantona, kazao je Čengić.

ministarstvo-za-privredu-2009_06_b2.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.