• OBJAVLJENO: 29.01.2013.
Potpisan ugovor između Vlade BPK i firme „Goraždestan“
STŠ „Hasib Hadžović“ uskoro će dobiti savremenu termoizolacijsku fasadu

Copy of 100_4561

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Frašto potpisao je danas ugovor sa firmom „Goraždestan“ koja je izabrana za izvođača radova na Projektu utopljavanja školske zgrade STŠ „Hasib Hadžović“ u Goraždu.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ministar za obrazovanje, nauku, kutluru i sport Dževad Adžem te direktor Srednje tehničke škole Muhamed Pleh.

Ova škola aplicirala je u prošloj godini kod Federalnog ministarstva prostornog uređenja i okoliša na tender za utopljavanje fasade na školskom objektu za koji su, nakon što je projekt prihvaćen, odobrena sredstva u iznosu od 50.000 KM. Preostala sredstva u vrijednosti od oko 26.000 KM obezbijedila je Vlada BPK Goražde.

Direktor škole Muhamed Pleh kazao je kako će nakon realizacije ovog projekta te uz ranije zamijenjenu stolariju na školskoj zgradi, ova škola ostvariti uštede na grijanju i do 10.000 KM na godišnjem nivou.

Srednja tehnička škola tako će biti prva škola u Goraždu u kojoj će biti realizovan ovakav jedan projekt i za očekivati je da će se u narednom periodu, u okviru projekata energetske efikasnosti, obezbijediti finansijska sredstva za utopljavanje i ostalih škola na području BPK Goražde.

– Naš plan je da stvorimo potrebnu infrastrukturu da bi se obrazovanje odvijalo na način koji je najadekvatniji za učesnike u procesu obrazovanja. Mi ćemo i u narednom periodu dati značajno težište i pokušati da obezbijedimo dovoljno sredstava da sve naše škole imaju zadovoljavajuće grijanje i da imaju potrebna materijalno-tehnička sredstva kako bi se proces edukacije podigao na znatno veći nivo – kazao je ministar Dževad Adžem.

Kako ističe resorni ministar, plan je Ministarstva da podrži ovakve i slične projekte koji imaju za cilj uštedu energije, kako bi se sredstva ostvarena na uštedi za energente mogla usmjeriti u poboljšanje uslova za rad i unaprjeđenje procesa nastave u svim školama na području našeg kantona.

Copy of 100_4558

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.