• OBJAVLJENO: 20.09.2010.
Ministarstvo za privredu

Sve pohvale MPI „Mlin“ Ustikolina za uspjeh postignut na 37. Gradačačkom sajmu

gradacacki-sajam-200910b.jpg

Osvajanje zlatne medalje za kvalitet integralnog brašna na 37. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambenih proizvoda u Gradačcu, povod je organizacije sastanka u Ministarstvu za privredu na kojem su mlinsko-pekarskoj industriji „Mlin“ Ustikolina upućene iskrene čestitke i pohvale za postignuti uspjeh.

Naime, resorni ministar Mustafa Kurtović upriličio je 20.09.2010. godine sastanak za medije, kao bi se još jedanput odalo priznanje ovoj uspješnoj kompaniji koja već dugi niz godina osvaja najveća priznanja za kvalitet svojih proizvoda.

gradacacki-sajam-200910b1.jpg

Upućujući iskrene čestitke MPI „Mlin“ Ustikolina na postignutom uspjehu te pohvale za fer i korektan odnos prema kupcima kada su u pitanju cijene brašna i hljeba, ministar Kurtović izrazio je zadovoljstvo što je resorno ministarstvo, putem podsticaja iz budžeta, učestvovalo u unaprijeđenju poslovanja u ovoj kompaniji, a istaknut je i značajan doprinos Federalnog ministarstva razvoja i poduzetništva koji je iskorišten za nabavku savremene mašine za pakovanje brašna.

Ministar je iskoristio ovu priliku da pohvali i uspjeh pčelara sa područja BPK-a ostvaren na Sajmu meda u Sarajevu te najavi manifestaciju „Dani jabuke“ koja će se, sada već sedmu godinu zaredom, održati od 14.-16. oktobra u Goraždu. Pored toga, najavljena je i nova investicija u firmi „Prevent Safety“, a radi se o otvaranju pogona za šivenje auto-presvlaka, u kojem bi trebao biti zaposlen 41 novi radnik.

gradacacki-sajam-200910b2.jpg

Ovom prilikom, tehnički direktor u MPI „Mlin“ Ustikolina Halef Arnautović izrazio je zahvalnost na podršci Vladi BPK-a Goražde te zadovoljstvo zbog osvojenog priznanja, kojim je integralno brašno iz ustikoljanskog „Mlina“ svrstano u najkvalitetnije u cijeloj BiH.

Obzirom da je današnji sastanak takođe održan i u cilju najave tradicionalne poljoprivredne manifestacije „Dani jabuke“, predsjednik ovog udruženja Rasim Siječić najavio je i neke aktivnosti koje će se održati za vrijeme manifestacije na koju je dolazak najavio veliki broj izlagača iz cijele BiH, Crne Gore i Srbije.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.