• OBJAVLJENO: 01.04.2013.
U sklopu priprema 20. redovne sjednice Skupštine
Održana sjednica Ustavne i zakonodavno-pravne komisije Skupštine BPK

Copy of 100_5189

Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na čijem čelu je predsjedavajući Skupštine Suad Došlo, održala je danas sjednicu na kojoj su razmatrane dvije tačke dnevnog reda.

Izjašnjavajući se o prijedlogu Odluke o utvrđivanju prava na zdravstveno osiguranje lica u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde koja nisu osigurana po drugom osnovu za 2013. godinu, Komisija je donijela je zaključak u okviru kojeg je Skupštini predloženo da donese ovu Odluku.

Što se tiče prijedloga Odluke o dopuni Odluke o osnivanju Službe za zapošljavanje BPK Goražde, Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde predloženo je da ovaj prijedlog povuče s dnevnog reda 20. sjednice. U okviru ove tačke, Vladi je predloženo da još jedanput sagleda primjedbe koje je na ovaj prijedlog uputila Služba za zapošljavanje te ocijeni potrebu donošenja pomenute Odluke.

Uz članove Komisije, današnjoj sjednici prisustvovali su i resorni ministri socijalne politike i pravosuđa Gordana Oršolić i Admir Pozderović te direktorica kantonalne Službe za zapošljavanje Nafija Hodo.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.