• OBJAVLJENO: 03.04.2013.
Održana 20.redovna sjednica Skupštine BPK Goražde
Usvojen Zakon o javno-privatnom partnerstvu

Copy of IMG_0984

Na početku svog današnjeg zasjedanja, Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, većinom glasova, donijela je odluke o potvrđivanju odluka premijera BPK Goražde o razrješenju dosadašnjeg ministra za boračka pitanja Osmana Subašića i imenovanju novog ministra za boračka pitanja u Vladi BPK Zijada Brige.

Copy of IMG_0997

Nakon Vladinog sata na kojem je postavljeno niz poslaničkih pitanja i inicijativa, a na koja su danas odgovarali premijer Emir Frašto i resorni ministri u Vladi, razmatran je i uz određene amandmane Kluba Stranke za BiH, većinom glasova usvojen Zakon o javno-privatnom partnerstvu u BPK Goražde.

Poslanici u Skupštini jednoglasno su usvojili i Odluku o utvrđivanju prava na zdravstveno osiguranje lica koja nisu osigurana po drugom osnovu u BPK Goražde za 2013. godinu.

Nakon diskusije o prijedlogu Odluke o  davanju saglasnosti za zaključivanje Ugovora o reprogramu obaveza po osnovu III stand- by aranžmana s MMF-om,  Skupština je donijela Zaključak kojim je izjašnjavanje o ovom prijedlogu odgođeno do obavljanja novih pregovora sa zvaničnicima iz Federacije, nakon čega bi Skupština trebala zauzeti konačan stav po ovom pitanju.

Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju JU Služba za zapošljavanje BPK Goražde danas nije dobio potrebnu većinu glasova.

Copy of IMG_0988

Nakon usvajanja Izvještaja o radu Nezavisnog odbora za period septembar 2012 – februar 2013. godine, Skupština je primila k znanju  Informaciju o stanju poljoprivredne i ruralne infrastrukture na području Kantona, a upoznata je  i sa Ugovorom o međusobnim odnosima u pružanju zdravstvene zaštite koji će potpisati Zavod zdravstvenog osiguranja BPK Goražde i Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

U okviru prijedloga Zaključka o određivanju lica koje će u skladu sa zahtjevom Federalne uprave policije u daljem postupku zastupati stav Skupštine BPK Goražde vezano za prodaju imovine BPK Goražde u Republici Crnoj Gori, Skupština je usvojila Zaključak kojim je zatraženo da resorno Ministarstvo, prije toga obavi dodatne konsultacije sa kantonalnom i Federalnom upravom policije.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.