• OBJAVLJENO: 05.04.2013.
GORAŽDE DOMAĆIN XVI OTVORENOG FEDERALNOG TAKMIČENJA UČENIKA I STUDENATA MUZIKE GORAŽDE

Muzicka-314x358

 U organizaciji Udruženja muzičkih i baletnih pedagoga u Federaciji BiH, u Goraždu će se od 9. do 12. aprila održati XVI otvoreno federalno takmičenje učenika i studenata muzike.  

Domaćin ovog takmičenja drugi put je Osnovna muzička škola “Avdo Smailović“, u kojoj se privode kraju pripreme za održavanje ovog događaja.

-Ponosni smo što smo ponovo domaćini ovog značajnog takmičenja kada ćemo ugostiti više od 800 učesnika iz cijele BiH. Na takmičenju će učestvovati 33 osnovne i srednje škole te akademije a predstavit će se 348 solista u disciplinama duvači, gitaristi i harmonikaši te 13 horova, a samo iz naše škole učestvuje 12 takmičara, na flauti, harmonici i gitari – ističe direktorica OMŠ “Avdo Smailović“ Selma Verem.

Dodala je da su i ovoga puta, pored učenika i nastavnika škole, značajnu pomoć i podršku u organizaciji takmičenja pružili i Vijeće roditelja, resorno kantonalno ministarstvo i Općina Goražde, kao i brojni sponzori.

-Bez velike podrške koju smo dobili, sve ovo ne bi bilo moguće te se iskreno nadam da ćemo i ovoga puta puti dobri domaćini – kazala je Verem.

Svečano otvaranje XVI otvorenog federalnog takmičenja učenika i studenata muzike bit će održano u utorak, 9. aprila u 20 sati u Velikoj sali Centra za kulturu.
(Fena)

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.