• OBJAVLJENO: 30.12.2010.
Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

Izabrani delegati za Dom naroda

skupstina_30_13_10_b1_1.JPG

Poslanici Skupštine BPK-Goražde zaokružili su proces formiranja zakonodavne vlasti. Tajnim glasanjem, poslanici su izabrali i delegate u Dom naroda Parlamenta FBiH. Efikasno, brzo i bez polemika, poslanici Skupštine BPK-Gorazde izabrali su tri delegata u Dom naroda federalnog Parlamenta. Ishod glasanja, posebno kada je u pitanju delegat iz reda bošnjačkog naroda, rezultirao je poštivanjem međusobnog dogovora SDA i SDP-a . Od 19 poslanika iz Kluba bošnjačkog naroda, 11 je glasalo za listu SDA, koju je predvodio Mustafa Kurtović. Tri glasa dobila je lista SBB , četiri SZBiH, a jedan listić bio je nevažeći. Osim Mustafe Kurtovića, interese stanovnika BPK-Goražde u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH zastupaće Vesna Nemec-Klisura iz reda hrvatskog naroda, inače poslanica SDP-a u Skupštini BPK, te Daliborka Milović iz reda srpskog naroda, koja je mandat dobila na listi NSRZB.

skupstina_30_13_10_b1_2.JPG

skupstina_30_13_10_b1_3.JPG

-Meni je jako drago što sam u Domu naroda zajedno sa ove dvije dame i naravno da ćemo se truditi da radimo u interesu svih građana BiH, a posebno građana sa prostora BPK-Goražde, izjavio je Mustafa Kurtović, izabrani delegat u Dom naroda Parlamenta FBiH.

U nastavku sjednice, poslanici Skupštine BPK-Goražde usvojili su Odluku o izmjenama i dopunama Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2010.godinu, kao i odluke o izmjenama i dopunama finansijskih planova Zavoda za zdravstveno osiguranje i Službe za zapošljavanje BPK-a Goražde.

skupstina_30_13_10_b1_4.JPG

skupstina_30_13_10_b1_5.JPG

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.