• OBJAVLJENO: 03.06.2013.
Sjednici Kolegija Skupštine BPK prisustvovao i potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić

100_5510

Dva dana uoči zakazane 8. vanredne sjednice Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, danas je ponovo održana sjednica Kolegija Skupštine na kojoj su izvršene zadnje pripreme pred sjednicu na kojoj će se razmatrati predložene Preporuke za reformu Ustava FBiH sa stanovišta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Na poziv Kolegija, sjednici je prisustvovao i potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić koji je ovom prilikom upoznat sa stavovima zakonodavne i izvršne vlasti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde po pitanju preporuka za reformu Ustava FBiH koje se odnose na ovaj Kanton.

Poznato je da je Bosansko-podrinjski kanton Goražde izrazio oštro protivljenje u vezi s preporukama Ekspertne grupe koje se odnose na ovaj Kanton, prema kojima je neargumentovano istaknuta neopravdanost njegovog postojanja.

Učešće u raspravi uzeo je i potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić koji je dao otvorenu podršku Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde u cilju njegove opstojnosti ističući da smatra da su primjedbe zakonodavne i izvršne vlasti ovog Kantona u vezi s predloženim preporukama opravdane.

I na ovoj sjednici ponovo je istaknuto jedinstvo svih političkih partija u Bosansko-podrinjskom kantonu kao i Vlade i Skupštine BPK u pogledu preporuka koje se odnose na status BPK Goražde.

Do kraja sjednice, Kolegij je utvrdio i Prijedlog zaključaka po Preporukama Ekspertne grupe za reformu Ustava FBiH sa osvrtom na Bosansko-podrinjski kanton Goražde te ih uputio Skupštini na usvajanje.

Vanredna sjednica Skupštine BPK Goražde održaće se u srijedu, 05.juna, s početkom u 10,00 sati.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.