• OBJAVLJENO: 13.06.2013.
Učenici goraždanskih srednjih škola na takmičenjima BiH
U školskoj 2012/2013. godini postignuti izvanredni rezultati

Copy of IMG_2801

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Frašto i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Dževad Adžem upriličili su danas prijem za učenike, njihove nastavnike i direktore goraždanskih srednjih škola koji su na državnim takmičenjima postigli zavidne rezultate.

Radi se o učenicima Erwinu Bektu iz Mješovite srednje škole „Enver Pozderović“ koji je osvojio prvo mjesto na takmičenju iz njemačkog jezika na nivou BiH te Almedinu Garapliji koji se školuje u Srednjoj stručnoj školi „Džemal Bijedić“ u zanimanju krojač i Feridu Topaloviću koji dolazi takođe iz Srednje stručne škole „Džemal Bijedić“, a školuje se za zanimanje poslastičar. Oni su na na V  Festivalu rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH održanom  u maju mjesecu u Goraždu osvojili prva mjesta .

Uz riječi podrške njihovom radu, premijer i ministar čestitali su ovom prilikom učenicima i njihovim nastavnicima na postignutim rezultatima, sa željom da i dalje nastave vrijedno raditi jer je njihovo znanje od velikog značaja za razvoj našeg grada i cijele nam države BiH.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.