• OBJAVLJENO: 17.06.2013.
Održana prezentacija Fakulteta informacionih tehnologija Univeziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru
Na budućim studentima je da donesu odluku

Copy of IMG_2873

Kako je i najavljeno iz Vlade Bosansko-podrinsjkog kantona Goražde i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport,  danas je za buduće studente u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Goraždu održana prezentacija Fakulteta informacionih tehnologija Univeziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Prezentaciji je prisustvovao veliki broj zainteresovanih,  a njima se ovom prilikom obratio i resorni ministar Dževad  Adžem, ističući opredjeljenje našeg kantona da obrazovni sistem prilagodi potrebama tržišta rada.

„Vlada i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde učiniće sve da vam obezbijede mogućnosti da prisustvujete možda najboljim predavanjima u regionu i kad završite fakultet da budete lider u toj oblasti. To znači ćete i prije nego što dobijete diplomu ovog fakulteta već raditi u nekoj od firmi“-riječi su ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Dževada Adžema.

Copy of IMG_2870

Dekan Fakulteta informacionih tehnologija Jasmin Azemović i profesori Denis Mušić, Larisa Tipura i Indira Hamulić prezentovali su budućim studentima  značaj ovog fakulteta i znanje koje bi mogli postići ukoliko se opredijele za upis na ovu visokoškolsku ustanovu.

Treba istaći da je Fakultet informacionih tehnologija iz Mostara institucija koja je prva uvela koncept studiranja na daljinu u BiH.

Copy of IMG_2874

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.