• OBJAVLJENO: 18.06.2013.
Delegacija Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u Prijepolju

Posjeta Prijepolju

Delegacija Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na čelu sa Emirom Fraštom i Suadom Došlom, premijerom i predsjedavajućim Skupštine posjetila je juče, 17.juna 2013. godine opštinu Prijepolje u Republici Srbija. U okviru posjete Prijepolju članove delegacije prvo je, sa saradnicima, primio Emir Hašimbegović, predsjednik opštine.

– Mi ćemo poslati naše sportiste na MOSI u Prijepolju i o tome smo danas razgovarali. Prenijećemo našim građanima informacije kako teku pripreme za održavanje igara. Želimo da se uspostavljena saradnja između Goražda i Prijepolja na planu sporta prenese i na privredne, ekonomske i kulturne odnose. Goražde je trenutno brend sa auto, metalnom i namjenskom industrijom i želja nam je da napravimo iskorak u privrednoj saradnji, rekao je tokom susreta sa predstavnicima vlasti u Prijepolju Emir Frašto, premijer Bosansko-podrinjskog kantona sa sjedištem u Goraždu. Dodao je i da sada Goražde koristi iz Prijepolja ljudske i stručne resurse u zdravstvu i da su ovdašnji ljekari ušli u svaku kuću u kantonu i da su oni na najbolji način predstavili Prijepolje.

– Ovo je uzvratna poseta zvanične delegacije iz goraždanskog kantona na čelu sa premijerom Emirom Fraštom i ona je u funkciji razvijanja odnosa saradnje između naše dve opštine. Već se konkretno radi na realizaciji jedne ideje o saradnji. Reč je o formiranju radnih grupa koje bi se bavile konkretnim oblicima saradnje. Istorija je iza nas, budućnost je ispred nas i želimo da se družimo, sarađujemo i stvaramo, rekao je u izjavi za medije nakon razgovora, Emir Hašimbegović, predsjednik opštine Prijepolje. Hašimbegović i Vukosav Tomašević, predsjednik SO su, govoreći o sportskoj saradnji, iznijeli uvjeravanja gostima iz Goražda da će predstojeće MOSI biti organizovane na najbolji mogući način i da će predstavljati jedan novi standard u organizaciji i održavanju ovakvih sportskih manifestacija.

Prema protokolu ove posjete, članovi delegacije Bosansko-podrinjskog kantona posjetili su i preduzeća “ Emilio Šteher” i “Trenteks”, а potom obišli i gradski stadion u Prijepolju, na kojem se privode kraju radovi u okviru priprema za početak jubilarnih 50.MOSI koje će se održati od 3-7. jula 2013.godine.

Tekst i foto: www.opstinaprijepolje.rs

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.