• OBJAVLJENO: 19.06.2013.
Iz Ministarstva za privredu BPK Goražde
Objavljen javni poziv za finansiranje projekata iz Programa podrške privatnom sektoru i izvoznoj industriji

Copy of IMG_2884

Nakon Odluke Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde od 22.05.2013.godine,  Ministarstvo za privredu objavilo je Javni poziv za dostavljanje prijedloga projekata za finansiranje iz Programa utroška sredstava“Program podrške razvoju privatnog sektora i izvozne industrije“ utvrđenih u budžetu ovog Ministarstva za 2013.godinu. Vrijednost programa je 580.000 KM.

Prema riječima načelnika Sektora za upravljanje i koordinaciju sredstava za razvoj Ismeta Omeragića, svi kandidati koji žele uzeti učešće po Javnom pozivu moraju ispunjavati pored opštih i nekoliko posebnih ciljeva, a i sam način apliciranja ove godine je nešto drugačiji u smislu pooštrenih mjera, od samog načina apliciranja do kontrole utroška sredstava.

„Ovog puta radi se o pet posebnih ciljeva a to su : razvoj malih preduzeća, razvoj izvozno orjentisane industrije, jačanje sektora usluga, a jedan od posebnih ciljeva je i predviđen za eventualnu podršku u izlasku iz problema prouzrokovanim recesijom i gubitkom tržišta. Zatim, imamo cilj povećanja konkurentskih prednosti, a u okviru tog cilja planirana je podrška za projekte ili aktivnosti koji za rezultat imaju zapošljavanje stručnih kadrova, obuku radnika i drugo. Svi ciljevi imaju definisan budžet  od 60.000 KM do 300.000 KM, zavisno od cilja.

Kad je riječ o aplikacijama, aplikanti su dužni dostaviti prijedloge projekata u formi koja je propisana od strane Ministarstva za privredu. Treba naglasiti da ovaj Program predviđa i aplikacione forme za projekte i aplikacione forme za zahtjeve koje je potrebno popuniti elektronskim putem. Takođe potrebno je naglasiti, privredno društvo koje je dobilo podršku ovog ministarstva u zadnje tri godine po istim ciljevima, a nije opravdalo sredstva biće odbijeno u samom startu“- riječi su načelnika Sektora  za upravljanje i koordinaciju sredstava za razvoj Ismeta Omeragića.

Konkurs je otvoren do 12.07.2013. godine. Sva privredna društva koja budu zainteresovana za učešće u ovom programu mogu da posjete službenu web stranicu Vlade BPK Goražde  bpkg.gov.ba , oglasne ploče Vlade i Ministarstva, kako bi se informisali o uslovima i načinu učešća u ovom Programu. Takođe , za sve eventualne nejasnoće  zainteresovani se mogu obratiti putem telefona ili u kancelariju Ministarstva svakim radnim danom od 08-16 sati do 12.07. 2013.godine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.