• OBJAVLJENO: 13.08.2013.
Organizacioni odbor za obilježavanje značajnih datuma i događaja iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godina
Prigodnim sadržajima obilježiće se 21. godišnjica početka operacija „Krug“ i „Drina“

0000771367_l_0_26yavk

Organizacioni odbor za obilježavanje značajnih datuma i događaja iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godina na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na čelu sa premijerom Emirom Fraštom, utvrdio je program obilježavanja 21.godišnjice početka operacija „Krug“ i „Drina“. Riječ je o borbenim djejstvima hrabrih goraždanskih branilaca koji su rezultirali oslobađanjem općine Goražde 18.septembra 1992.godine  i stvaranjem velike slobodne teritorije.

Program počinje u srijedu, 14.augusta obilaskom mezarja šehida poginulih u ovim operacijama, a nastavlja se u četvrtak, 15.augusta tevhidom u džamiji „Brajlovići“, kao i otvaranjem spomen obilježja na polaznom položaju oslobodilačkog pohoda u selu Dražmilo.

Istog dana, u naselju Berič planirano je održavanje tribine o temi „Značaj operacija „Krug“ i „Drina“  te prezentacija dokumentarnog i foto materijala, a uz prigodno obraćanje zvaničnika i gostiju, biće upriličen i prijem za porodice šehida.

O značaju operacija „Krug“ i „Drina“ govoriće se i na tribini organizovanoj 28.augusta u Goraždu. Tribina će se održati u Maloj sali Centra za kulturu Goražde, s početkom u 19,00 sati.

Krug i Drina – plakat

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.