• OBJAVLJENO: 19.03.2014.
Obilježena 18.godišnjica reintegracije općine Foča u F BiH
Obilježavanju prisustvovali i zvaničnici BPK Goražde

Copy of IMG_7444

Nizom prigodnih sadržaja danas je svečano obilježena 18. godišnjica reintegracije dijela općine Foča u sastav Federacije Bosne i Hercegovine. Ceremoniji obilježavanja prisustvovali su predstavnici Vlade Bosansko-podrinjskog kantona i općina u njegovom sastavu, predstavnici državnih i federalnih institucija te međunarodnih i domaćih organizacija i institucija.

Program obilježavanja započeo je polaganjem cvijeća na spomen obilježja poginulim braniocima u periodu 1992-1995.godina i partizanskom spomen obilježju. Zatim je u sklopu obilježavanja održana svečana sjednica Općinskog vijeća općine Foča u F BiH.

Sjednicu je otvorio predsjedavajući Općinskog vijeća Petar Mihajlović,  a o značaju razvoja ove lokalne zajednice govorio je načelnik općine Foča u F BiH Zijad Kunovac. Čestitke izvršnoj i zakonodavnoj vlasti te građanima ove općine uputili su predstavnici općina u F BiH i Republici Srpskoj, a u ime Vlade BPK Goražde prisutnima se na sjednici obratila ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Azra Kuljuh.

Copy of IMG_7463

„Danas, 18 godina poslije, vidimo novu općinu, koja iz dana u dan jača i širi se i u kojoj više nije tako teško živjeti kao što je to bilo onih prvih dana . Sve je to zahvaljujući vama i vrijednim građanima ove općine, koji su neumorno radeći uspjeli da izgrade mjesto vrijedno življenja i prosperiteta. Želimo da istrajete u borbi za bolji život, u izgradnji i jačanju vaše općine kao sastavnog dijela Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. U svoje ime i u ime Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, čestitam vam Dan reintegracije u sastav Federacije BiH i želim vam puno uspjeha u daljem radu”- kazala je ministrica Kuljuh.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća nani Ajši Selimović dodijeljena je Zlatna plaketa za nesebičan doprinos razvoja općine u oblasti turizma.

Svojim nastupom program obilježavanja upotpunili su članovi hora Osnovne škole „Ustikolina“.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.