• OBJAVLJENO: 07.04.2011.
S ciljem poboljšanja poslovnog ambijenta

Premijer BPK-a sastao se sa predstavnicima Udruženja poslodavaca

udruzenje_poslodavaca_070411_b1_1.JPG

Članovi Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK-a Goražde danas su se sastali sa sa premijerom BPK-a Emirom Fraštom i ministrom za privredu Demirom Imamovićem.

Sastanak je organizovan s ciljem sagledavanja trenutne ekonomske situacije i mogućnosti zajedničkih nastojanja za poboljšanje poslovnog ambijenta na području našeg kantona. Također, na sastanku je razgovarano i o određivanju strategije privrednog razvoja, poboljšanju putnih komunikacija (brza cesta Goražde-Sarajevo), razvoju poljoprivrede, podršci razvoja malih i srednjih preduzeća, iskorištavanju energetskog potencijala te stvaranju uslova za veće zapošljavanje, koje bi dovelo do većeg bruto društvenog proizvoda, odnosno boljeg standarda za življenje građana na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

udruzenje_poslodavaca_070411_b1_2.JPG

Predstavnici Udruženja poslodavaca kao jedan od problema izdvojili su problem nefunkcionisanja Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK-a Goražde i mišljenja su da ovo tijelo treba dovesti na nivo zbog kojeg je i osnovano.

Ove razgovore premijer i ministar ocijenili su veoma korisnim te podržali inicijativu za organizovanjem sličnih sastanaka i u narednom periodu.

udruzenje_poslodavaca_070411_b1_3.JPG

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.