• OBJAVLJENO: 14.04.2011.
U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK-a

Održana javna rasprava o Nacrtu Zakona o srednjem obrazovanju

javna_rasprava_zakon_140411_b1_5.JPG

U prepunoj sali Skupštine BPK-a Goražde danas je u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport , u saradnji sa Ustavnom i zakonodavno-pravnom komisijom i Komisijom za obrazovanje kulturu informisanje i sport Skupštine BPK-a Goražde, održana javna rasprava o nacrtu Zakona o srednjem obrazovanju. Pored organizatora, učešće na javnoj raspravi uzeli su predstavnici srednjih škola sa prostora BPK-a Goražde, kao i jedan broj poslanika u Skupštini, te jedan broj građana.

javna_rasprava_zakon_140411_b1_2.JPG

javna_rasprava_zakon_140411_b1_1.JPG

Na javnoj raspravi mogle su se čuti različite primjedbe i sugestije, a svi prijedlozi mogu se dostaviti Ministarstvu u roku od sedam dana.

javna_rasprava_zakon_140411_b1_4.JPG

javna_rasprava_zakon_140411_b1_3.JPG

Obaveza Kantona je bila da svoje zakone uskladi sa okvirnim Zakonom na nivou BiH. Obzirom da se u Zakon mora ugraditi cjelokupan okvirni Zakon o srednjem stručnom obrazovanju i obuci, a u postojećem Zakonu o srednjoj školi, na zahtjev škola, pojavile su se otežavajuće okolnosti u primjeni nekih članova, Ministarstvo se odlučilo na donošenje novog Zakona o srednjem obrazovanju i odgoju, strukovnom obrazovanju i obuci, a u odredbe ovog zakona su uvrštene i odredbe Zakona o obrazovanju odraslih.

Ova javna rasprava je jedna od najposjećenijih, poslije javne raprave o nacrtu Zakona o sportu BPK-a.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.