• OBJAVLJENO: 28.05.2014.
Sastanak premijera BPK Goražde i načelnika općine Goražde
Nastaviće se aktivnosti na rješavanju problema

IMG_3622

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Frašto i načelnik općine Goražde Muhamed Ramović, na današnjem sastanku, razgovarali su o prevazilaženju dugotrajnih problema vezanih za deponovanje otpada i pitanje vlasništva nad potkrovnim stanovima u Goraždu.

Razgovarano je takođe i o potrebi stavljanja na dnevni red sjednice Općinskog vijeća Odluke o davanju saglasnosti na prodaju dijela upravne zgrade Fabrike vode u Vitkovićima.

Dogovoreno je da nadležni organi, inspekcija i JKP“ 6.mart“, u skladu sa zakonom, predlože korake koje je potrebno uraditi kako se više ne bi deponovao otpad na sanitarnoj deponiji.

Dobra osnova za ovo stvorena je kroz Plan upravljanja otpadom Bosansko-podrinjskog kantona Goražde 2013-2018. godina i Plan saniranja korištenih deponija, istaknuto je na sastanku.

Nastaviće se takođe i aktivnosti na rješavanju pitanja potkrovnih stanova u Goraždu, u skladu sa Odlukom Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na čemu bi svoj doprinos trebala da da zajednička komisija.

Današnjem sastanku u kabinetu premijera BPK-a prisustvovali su i sekretar Vlade Emir Sijerčić, pomoćnik načelnika za urbanizam i prostorno uređenje Enver Adžem i direktor JKP „6.mart“ Sadik Silajdžić.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.