• OBJAVLJENO: 30.05.2014.
Pojava klizišta u selu Zubanj, opština Rudo
Predstavnici Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice posjetili ovaj lokalitet

Copy of Posjeta Bjeljevina 001

Predstavnici Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Bosansko-podrinjskog kantona Goražde juče su posjetili selo Zubanj u opštini Rudo, koje se nalazi u rejonu sela Zaborak, gdje je na pristupnom lokalnom putu Strgačina-Bjeljevine-Radoželje-Paravci-Zubanj došlo do klizišta.

Tom prilikom u selu Zubanj ostalo je blokirano sedam povratničkih porodica, mahom starijih osoba. Njima je na licu mjesta uručena manja količina nedostajuće hrane i lijekova, a sa stručnim licima izvršen je i uviđaj na samom klizištu.

Naime, riječ je o klizištu starom više od 30 godina, prečnika preko 100 metara, preko čije sredine su mještani sagradili postojeći putni pravac. Zbog obilnih kiša, donji dio klizišta, zajedno sa putnom trasom u ukupnoj dužini od 20 metara, potonuo je od pet do deset metara.

Kako su izjavili predstavnici Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice, u toku su aktivnosti sa opštinom Rudo na iznalaženju načina za saniranje i uspostavu ove putne komunikacije.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.