• OBJAVLJENO: 05.06.2014.
Ministarstvo za unutrašnje poslove BPK-a Goražde
Potpisani ugovori o volontiranju

Copy-of-IMG_9520

Šest diplomiranih kriminalista bez radnog iskustva, sa evidencije Službe za zapošljavanje Bosanskopodrinjskog kantona Goražde od sutra će raditi kao volonteri u Ministarstvu unutrašnjih poslova Bosanskopodrinjskog kantona Goražde.

U ovom je ministarstvu danas, u prisustvu kantonalnih zvaničnika, održana svečana ceremonija potpisivanja i dodjele ugovora budućim volonterima.
Cjelokupan projekt realizuje se uz pomoć Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i kantonalne Službe za zapošljavanje.

Copy-of-IMG_9536

– Ovo je mogućnost da mladi ljudi koji su završili fakultete i dugo čekaju na biroima, napokon dođu do radnog iskustva i steknu uslove da mogu aplicirati i konkurisati u bilo koju od policijskih agencija na prostoru BiH. Zbog nedostatka finansijskih sredstava, Vlada je shvatila da je ovo jedini način i krenula je s projektom volontiranja. Mladići i djevojke koji su završili Fakultet kriminalističkih nauka danas su potpisali ugovor i u narednih godinu dana bit će u sastavu Ministarstva unutrašnjih poslova i sticat će ona znanja iz teoretskog i praktičnog dijela da bi sutra mogli biti vrsni kriminalisti, što je njihov poziv i zanat- ističe ministar unutrašnjih poslova Osman Subašić.

 

Ministar Subašić podsjetio je da na evidenciji Službe za zapošljavanje ima još kriminalista koji su završili s volonterskim radom ili odradili pripravnički staž. Ministarstvo je raspisalo konkurs za prijem tri mlađa inspektora za redovne poslove i ta je procedura u toku, tako da će neko od njih dobiti šansu za stalno zaposlenje, ističe ministar.

– Potpisivanje ugovora mi znači mnogo i ovo je prvi put nakon završenog studija da steknem neki vid prakse u ovoj branši. Nadam se da ću steći dosta iskustva i da će mi to pomoći pri zapošljavanju- kaže Admir Huseinović, jedan od volontera.

Copy-of-IMG_9542

I za Belmina Parganliju volontiranje u Ministarstvu unutrašnjih poslova predstavlja dobru priliku za sticanje iskustva i bolje šanse za dobivanje zaposlenja.

– Zahvaljujem se prije svega premijeru Emiru Fraštu i Ministarstvu unutrašnjih poslova, na čelu sa ministrom Osmanom Subašićem i stojimo im na raspolaganju da zajedno ispunjavamo ciljeve- riječi su Belmina Parganlije.

Copy-of-IMG_9541

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su predsjedavajući Skupštine BPK Goražde Suad Došlo, komesar Uprave policije Ešef Hurić, poslanici Rasim Mujagić i Edim Fejzić, ministrice i ministri u Vladi BPK Nela Čarapić, Biljana Simić, Admir Pozderović i Zijad Briga, kao i direktorica kantonalne Službe za zapošljavanje Nafija Hodo, koji su čestitali mladim volonterima i poželjeli im uspješan početak volontiranja.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.