• OBJAVLJENO: 01.08.2014.
Pripreme za odlazak na MOSI 2014. teku planiranom dinamikom
Sportisti iz BPK Goražde će se takmičiti u deset sportskih diciplina

IMG_0965

S ciljem dogovora oko odlaska na 51. Međuopštinske omladinske sportske igre,  koje će se održati od 6. do 10. avgusta 2014.godine u Novom Pazaru, danas je u zgradi Vlade BPK Goražde održan sastanak sa predstavnicima sportskih klubova koji su prijavili učešće na ovom takmičenju. Sastanak je organizovao Suad Došlo, kao kordinator svih aktivnosti u vezi odlaska sportista iz na ovu sportsku manifestaciju.

Istaknuto je da su sve pripreme za učešće na ovom takmičenju na kojem će učestvovati  oko 100 sportista sa prostora BPK Goražde uglavnom završene.

„Praktično sve pripreme su izvršene što se tiče nas, ali još neke detalje dogovaramo. Imamo malih nekih problema, zato što neki sportisti iz određenih razloga ne mogu da idu, ali će se naći  zamjena. Mislim da smo ove godine, kao i prošle to dobro organizovali i da ćemo dosstojanstveno prezentovati naš grad i kanton“- kazao je Suad Došlo.

U ime sportskih klubova, zahvalnost Vladi BPK Goražde uputio je predsjednik Odbojkaškog kluba Nermin Obuća.

„Imajući u vidu da su te igre počele prije 50 godina i znamo da se na tim igrama skupi veliki broj sportista iz naše regije, za odlazak ove godine prije svega treba se zahvaliti Vladi kantona što je prepoznala značaj učešća naših sportista. Svakako, i u narednom periodu ove igre treba podržati jer tu se mnogi sportisti mogu afirmisati“- kazao je on.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.