• OBJAVLJENO: 17.09.2014.
Vlada BPK Goražde održala 95.redovnu sjednicu
Data saglasnost za realizaciju druge faze izgradnje zgrade za mlade

IMG_1917

Na današnjoj sjednici 95.redovnoj sjednici Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dala je saglasnost Ministarstvu za urbanizam-Kantonalnom stambenom fondu za provođenje procedura izbora najpovoljnijih ponuđača za izvođenje II faze radova na izgradnji stambeno-poslovnog objekta „Lamela H2-zgrada za mlade u Goraždu.

Vlada je odobrila i bespovratne jednokratne pomoći za rješavanje stambenih potreba boraca i članova njihovih porodica. Sredstva u rasponu od po 1000 do 4000 KM dobila su 24 korisnika koji su ispunili uslove Pravilnika o dodjeli jednokratne pomoći za stambenu izgradnju.

Vlada je odobrila takođe sredstva za sufinansiranje troškova memorijalnih turnira: 1. Memorijalnog turnira „Elvedin Čakalo-Čaka“ i 12. državnog KUP takmičenja u sportskom ribolovu „Mujo Peštek Tito“.

Vlada je odobrila sredstva za sufinansiranje rješavanja pitanja vodosnabdijevanja u MZ Berič, te sredstva za projekat boračkog udruženja općine Pale u FBiH koji se odnosi na pomoć najugroženijim pripadnicima boračke populacije u nabavci grla sitne stoke.

Odobrena su takođe i sredstva za jednokratne novčane pomoći za nabavku ogrijevnog drveta za 90 najugroženijih penzionera i 90 porodica u stanju socijalne pomoći, kao i sredstva za nabavku 142 higijensko-prehrambena paketa za potrebe raseljenih, povratnika i porodica u stanju socijalne potrebe.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila i Odluku o sufinansiranju i isplati sredstava za projekat „Prevencija ranog otrkivanja karcinoma cervixa preko PAPA briseva“ , te odluke o finansiranju proširenja obima i kvaliteta labaratorijskih usluga u domovima zdravlja u Ustikolini i Prači.

Odobrena su takođe i novčana sredstva za uređenje pravoslavnog groblja kao i sredstva za sufinansiranje obezbjeđenja ulične rasvjete u povratničkom naselju Dubište.

Osnovna škola Prača dobila je saglasnost Vlade za pokretanje procedure na realizaciji projekta „Neophodna oprema i nastavna pomagala za kvalitetniju nastavu“ , a Srednja tehnička škola „Hasib Hadžović“ za nabavku projektora.

Odobrene su takođe i novčane tranše Sportskom savezu BPK Goražde i Sportskom savezu za sport i rekreaciju invalida.

Vlada je danas razmatrala i potrebne materijale za prijem 42 volontera u ministarstva i kantonalne organe uprave te ovlastila Asima Plakala, stručnog savjetnika u Ministarstvu za pravosuđe da obavlja poslove ministra pravosuđa do imenovanja novog ministra.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.