• OBJAVLJENO: 14.02.2015.
POD POKROVITELJSTVOM OPĆINE GORAŽDE ODIGRANA PRIJATELJSKA UTAKMICA KADETA FK GORAŽDE I FK SARAJEVO
Susret omladinskih fudbalskih selekcija

KADETI

U okviru priprema za nastavak proljetnog dijela prvenstva Omladinske lige, selekcija U-17 Fudbalskog kluba Goražde danas je na gradskom stadionu “Midhat Drljević” u Goraždu odigrala kontrolnu utakmicu sa kadetima Fudbalskog kluba Sarajevo u kojoj su Goraždani poraženi rezultatom 2:1.

Riječ je o prijateljskoj utakmici koja je bila prava provjera kvaliteta igre kadeta FK Goražde kojom su u klubu zadovoljni iako su poraženi. U-17 selekcija Fudbalskog kluba Goražde se takmiči u Omladinskoj ligi i u prvom dijelu sezone postizali su veoma dobre rezultate.

Pokrovitelj ovog susreta bila je Općina Goražde, a kako bi pružili podršku mladim fudbalerima današnjoj utakmici prisustvovali su načelnik općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Damir Žuga.

”Drago mi je da se danas održala ova prijateljska utakmica i na zahtjev oba kluba naravno da smo prihvatili da budemo domaćini, kao što to znamo biti. Osigurali smo ručak za goste kao i obilazak našeg grada kako bi ponijeli najljepše uspomene iz Goražda” – naglasio je u izjavi za medije načelnik dr.sci. Muhamed Ramović.

”U cilju podrške omladinskim pogonima načelnik općine Goražde i moja malenkost prisustvujemo ovoj današnjoj utakmici U-17 selekcija fudbalskih klubova Goražde i Sarajevo. Očekujem u narednom periodu da prijateljske utakmice pređu na prvenstvene, s obzirom da očekujemo i nadamo se da FK Goražde uđe u Premijer ligu” – istakao je ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Damir Žuga.

”Prvi put sam u Goraždu i drago mi je da sam tu, jer smo ovdje toplo dočekani i mislim da ćemo i mi znati da uzvratimo sportskim prijateljima iz Goražda, i da će se ova sportska saradnja nastaviti” – kazao je trener U-17 FK Sarajevo Almir Turković.

”Mi u školi fudbala FK Goražda moramo pratiti uspjeh seniorske ekipe, stoga smo planirali u narednom periodu odigravanje što više jačih utakmica, odnosno, da igramo sa najboljim omladinskim ekipama iz BiH” – istakao je koordinator FK Goražde Senad Hubjer.

Prve utakmice nastavka prvenstva Omladinske lige igraju se 7. i 8. marta, a kadeti FK Goražde će se na svom terenu sastati sa ekipom “Iskre” iz Bugojna.

gorazde.ba

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.