• OBJAVLJENO: 18.02.2015.
DELEGACIJA BPK GORAŽDE U POSJETI DIREKTORU TIKA-e
RAZGOVORI O ZNAČAJNIM PROJEKTIMA

10404123_1536916513240213_5799929029987594832_n (1)

Delegacija BPK-a Goražde juče u Sarajevu sastala sa direktorom Turske agencije za međunarodni razvoj i saradnju, a razgovarano je o projektima čiju bi realizaciju TIKA podržala na području BPK Goražde.

Premijer BPK Goražde Emir Oković, ministar obrazovanja, nauke, kulture, sporta i mladih Damir Žuga i poslanik u Skupštini BPK Goražde Senad Čeljo sastali su se sa direktorom Turske razvojne agencije TIKA-e, a odnedavno je na čelu ove agencije Hüseyin Şanlı.

Delegacija iz Goražda ovom prilikom iskazala je zahvalnost za dosadašnju podršku i saradnju sa BPK Goražde, a ovom prilikom kandidovani su i novi projekti prema ovoj agenciji.

Riječ je o nekoliko značajnih projekata, između ostalih o izgradnji dijaliznog centra, izgradnji sportske sale u naselju Rasadnik, nabavci četiri kombi vozila za prijevoz učenika , kao i  izgradnji turističko-historijskog kompleksa na mjestu gdje je sultan Mehmed II Fatih, u maju 1463. godine prešao rijeku Drinu iz Cvilina prema Ustikolini, koja je prvo uporište Osmanlija na prostoru tadašnje Bosne.

Tokom sastanka razgovarano je i o mogućnostima ulaganja u uređenje industrijskih zona, te uspostavi kontakata goraždanskih privrednika sa privrednicima iz Turske u cilju međusobne poslovne saradnje i investiranja u BPK Goražde.

Rezultat sastanka je da se već u ponedeljak očekuje uzvratna posjeta predstavnika TIKA-e Goraždu, kako bi se i na terenu upoznali sa detaljima u vezi kandidovanih projekata.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.