• OBJAVLJENO: 12.03.2015.
Sastanak predstavnika Ministarstva za obrazovanje, Pedagoškog zavoda, SSŠ „Džemal Bijedić“ i USAID-a
Ispunjeni svi uslovi za početak projekta obuke budućih trgovaca

IMG_5372

U Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport danas je održan sastanak na kojem je bilo govora o predstojećem Projektu obuke radnika za nova radna mjesta u trgovačkom centru „Bingo“ u Goraždu.

Sastanku su prisustvovali predstavnici resornog ministarstva predvođeni ministrom Damirom Žugom, direktorica Pedagoškog zavoda Dika Makota,  predstavnica USAID-a Maja Draginić i direktor SSŠ „Džemal Bijedić“ Admir Kurtović.

Istaknuto je da su zajedničikm naporima resornog ministarstva, Pedagoškog zavoda i Srednje stručne škole „Džemal Bijedić“ stvoreni prostorni i kadrovski uslovi za početak projekta te da su urađeni nastavni planovi i programi obuke za zanimanje trgovac koji obuhvataju stručno-teorijski dio u trajanju od 30, odnosno praktični dio u trajanju od 40 sati.

Finansijska podrška za ovu obuku bit će obezbijeđena u okviru Projekta unaprjeđenja lokalnog razvoja (GOLD) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Švedske međunarodne agencije za razvoj i saradnju (Sida), a u finansiranju će učestvovati i Federalni zavod za zapošljavanje.

Kako ističe direktorica Pedagoškog zavoda, planirano je da obuka počne što prije kako bi se ispoštovali rokovi i planovi koje je postavio poslodavac.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.