• OBJAVLJENO: 02.06.2011.
Dodijeljena priznanja i diplome najuspješnijim za postignute rezultate na školskim takmičenjima
Posebno priznanje za Vedina Klova

Najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola te njihovim nastavnicima danas su u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport dodijeljena priznanja i novčane nagrade za rezultate ostvarene na školskim takmičenjima na kantonalnom, federalnom i državnom nivou u školskoj 2010/2011. godini.

dodijeljenja_020611_b1_08.JPG

dodijeljenja_020611_b1_01.JPG

Na svečanosti kojoj su pored nagrađenih učenika i nastavnika prisustvovali direktori i članovi upravnih odbora škola te goraždanski muftija Hamed ef.Efendić, čestitke najuspješnijim uputili su premijer BPK-a Goražde Emir Frašto i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Alma Delizaimović.

Dodijeljeno je ukupno 150 priznanja i nagrada, a prema Kalendaru takmičenja resornog ministarstva, u ovoj školskoj godini organizovana su takmičenja iz matematike, fizike, engleskog jezika, informatike, vjeronauke, saobraćajnog obrazovanja-biciklizma i Civitasa.

Pored školskih takmičenja, vrijedni učenici goraždanskih škola učestvovali su i ostvarili izuzetne rezultate i na Festivalu rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH, federalnom i državnom takmičenju u znanju „Misli mine“, regionalnom debatnom takmičenju „Centar za kulturu dijaloga“, kao i na takmičenju Evropskog pokreta u BiH „Čas za Evropu“(državni nivo), na kojem su učenici Mješovite srednje škole „Enver Pozderović“ osvojili prvo mjesto. Učenici i nastavnici osnovne muzičke škole „Avdo Samilović“ ove godine učestvovali su i osvojili nagrade na XIII susretima flautista „Tahir Kulenović“ u Valjevu i na XIV federalnom takmičenju klavirista u Tuzli.

dodijeljenja_020611_b1_16.JPG

dodijeljenja_020611_b1_17.JPG

Posebno priznanje od Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport danas je dobio Vedin Klovo, učenik OŠ „Husein ef Đozo“ iz Goražda. Ovaj talentovani učenik ovogodišnji je rekorder po broju osvojenih nagrada na kantonalnim i federalnim takmičenjima, pa su posebnim priznanjem nagrađeni njegov rad, znanje i zalaganje.

dodijeljenja_020611_b1_13.JPG

dodijeljenja_020611_b1_14.JPG

Današnju svečanost svojim nastupom uljepšali su učenici osnovne muzičke škole „Avdo Smailović“ iz Goražda.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.