• OBJAVLJENO: 07.09.2015.
Studijska posjeta studenata iz Švajcarske Goraždu
Ministar za obrazovanje upriličio prijem za studente

Picture 555

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Damir Žuga sa saradnicima upriličio je danas prijem za studente i profesore Pedagoškog Univerziteta iz Ciriha koje borave u studijskoj posjeti našem gradu.

Osnovna škola „Husein ef. Đozo“ ima kontinuiranu saradnju sa ovim univerzitetom u Cirihu Švajcarska (Zurich Univesity of Teacher Educatio/Pedagogische Hochshule Zurich, Switzerland) koja je započeta 2002.godine i realizuje se kroz posjete studenata s ciljem upoznavanja obrazovnog sistema, kulture i tradicije BiH.

Studijske posjete realiziraju se jednom godišnje, a ove godine studenti će u našem gradu boraviti u periodu od 06. do 11.septembra.

Studenti ostvaruju interakciju sa učenicima Osnovne škole „Husein ef. Đozo“ kroz zajednički provedeno vrijeme te kroz smještaj studenata iz Švajcarske u porodicama učenika u Goraždu. Cilj je razvijanje komunikacijskih vještina učenika na stranim jezicima, a današnji prijem bio je prilika da se upoznaju sa procesom odgoja i obrazovanja na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Damir Žuga nastojao je studentima približiti funkciju obrazovnog sistema, počev od predškolskog, osnovnog, srednjeg do visokog obrazovanja, te razvoja obrazovanja na našim prostorima od agresije do danas,  sa akcentom da politika obrazovanja prati potrebe tržišta rada. Posebna pažnja posvećena je kvaliteti stručnosti nastavnog osoblja, a učenik je u fokusu obrazovanja.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.