• OBJAVLJENO: 02.10.2015.
U PARKU PLAVI CVIJET POČELA EDUKATIVNA RADIONICA „JA IMAM PRAVO“

Djecija radionica

U okviru obilježavanja Nedjelje djeteta, jutros je u parku Plavi cvijet u Goraždu održana kreativna radionica pod nazivom „ Ja imam pravo“. Prema riječima koordinatorice ovog parka Lejle Medošević, djeca će se i na ovaj način upoznati sa svojim osnovnim pravima.

„ Park Plavi cvijet i ove kao i prethodnih godina uključen je u sve aktivnosti koje se odnose na obilježavanje Nedjelje djeteta. Pored edukativnih radionica i drugih aktivnosti, razgovaramo s djecom i upoznajemo ih sa njihovim pravima. Oni će danas imati priliku da kroz svoje radove predstave sve ono čemu ih učimo ovdje“ kazala je Medošević.

Ona je naglasila da će u ponedjeljak 5.10.2015 godine biti organiziran i izlet djece predškolske grupe Vrtića „Sunce“ Goražde u park Plavi cvijet kada su planirane i druge aktivnosti i druženje, sve u cilju podizanja svijesti kod djece o njihovim osnovnim pravima.

Park Plavi cvijet će tokom mjeseca oktobra biti uključen i u ostale aktivnosti koje će se realizirati u okviru programa Nedjelje djeteta.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.