• OBJAVLJENO: 05.10.2015.
Održan nastavak 7. redovne sjednice Skupštine BPK-a Goražde
Utvrđeni nacrti Zakona o inspekcijama i Zakona o javnom okupljanju

IMG_9251

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održala nastavak svoje 7. redovne sjednice.

Nakon Vladinog sata, Skupština je po skraćenoj proceduri usvojila Zakon o dopuni Zakona o raseljenim osobama-prognanicima i izbjeglicama-povratnicima u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Skupština je utvrdila nacrte Zakona o inspekcijama BPK-a Goražde i Zakona o javnom okupljanju i uputila ih u proceduru javnih rasprava.

U okviru rasprave o nacrtima ovih zakona, Skupština se izjasnila i prihvatila prijedlog poslanika Muamera Omanovića (SBB) da rok za održavanje javnih rasprava o nacrtima zakona bude do 60 dana.

Na prijedlog poslanika Adisa Halilovića (SDA), Skupština je prihvatila da se rasprava i izjašnjavanje u vezi sa procedurom izbora članova Nezavisnog odbora odgodi za narednu sjednicu Skupštine.

Na današnjoj sjednici Skupština je donijela Odluku o utvrđivanju tržišne vrijednosti stambenog prostora i načinu njegove prodaje u stambeno-poslovnom objektu „Lamela H2-Zgrada za mlade“ u Goraždu.

Skupština nije usvojila Izvještaj o radu Vlade BPK-a Goražde za 2014. godinu.

Na prijedlog poslanika Adisa Agovića (SDA), u sklopu ove tačke usvojen je zaključak da se Skupština neće izjašnjavati o povjerenju Vladi BPK-a Goražde po osnovu neusvajanja Izvještaja o radu za 2014. godinu s obzirom na to da se pomenuti izvještaj ne odnosi na rad aktuelne Vlade, već na rad Vlade u mandatnom periodu 2010-2014. godina.

Razmatrani su i usvojeni izvještaji o radu za 2014. godinu Arhiva Kantona, Ureda interne revizije, Službe za odnose s javnošću, Zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći, Direkcije robnih rezervi, Uprave civilne zaštite, Uprave za inspekcijske poslove i Službe za zajedničke poslove BPK-a Goražde.

Skupština nije usvojila izvještaj o radu Agencije za privatizaciju u BPK Goražde za 2014. godinu.

Na današnjoj sjednici Skupština je usvojila Izvještaj o radu Pravobranilaštva BPK-a Goražde i uočenim pojavama i problemima u primjeni zakona za 2014. godinu.

Razmatran je i usvojen Izvještaj o izvršenju Budžeta BPK-a Goražde za period 01.01-30.06.2015. godine.

U sklopu ove tačke, na prijedlog Kluba poslanika Saveza za bolju budućnost (SBB) usvojen je zaključak kojim je Vladi BPK-a dato zaduženje da po hitnom postupku uradi rebalans Budžeta BPK-a za 2015. godinu te obavijesti Skupštinu o mjerama na sanaciji budžeta.

Usvojen je i Izvještaj o utrošku tekuće budžetske rezerve za period 01.01-30.06.2015. godine.

Skupština je danas usvojila Izvještaj o provedenim aktivnostimna na izgradnji, održavanju, sanaciji i rekonstrukciji regionalnih cesta i mostova na području BPK-a Goražde za 2014. godinu.

Zbog odsustva predstavnika predlagača, sa dnevnog reda skinuta je Informacija o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK-a Goražde za period 01.01-30.06. 2015. godine.

Do kraja sjednice, Skupština je razmatrala i primila k znanju Informaciju o stanju i poslovanju privrednih društava s područja BPK-a Goražde za 2014. godinu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.