• OBJAVLJENO: 18.11.2015.
Ministarstvo za privredu
Potpisani ugovori o nabavci plastenika

IMG_0294

Ministar za privredu Esed Radeljaš danas je potpisao ugovore o nabavci plastenika koji će biti obezbjeđeni u sklopu Programa podsticaja poljoprivrednoj proizvodnji za ovu godinu.

Riječ je o 14 plastenika koje će isporučiti i postaviti zadruga „Bios“ Visoko.

Plastenici površine 50 m² sa sistemom za navodnjavanje dodijelit će se krajnjim korisnicima koji su odabrani u skladu sa javnim pozivom resornog ministarstva.

Prema riječima resornog ministra, na raspisani javni poziv prijavilo se 50 aplikanata od kojih je 14 ispunilo kriterije za dodjelu plastenika.

– Išli smo isključivo s namjerom da plastenike dobiju oni koji su socijalno ugroženi, dakle ljudi bez primanja. Komisija je obišla sve aplikante, izvršeno je bodovanje i Komisija je predložila da plastenike dobije 14 aplikanata – kazao je ministar.

Korisnici plastenika imat će obavezu da u periodu od tri godine od ostvarene plasteničke proizvodnje izdvoje 20 posto pljoprivrednih proizvoda za potrebe JU Doma za stara i iznemogla lica BPK-a Goražde, kao i da dodijeljene plastenike ne mogu otuđiti u periodu od deset godina.

Ukupna vrijednost sredstava koja će se izdvojiti za ove namjene iznosi 20.309,00 KM.

Predstavnici zadruge istakli su da postavljanje plastenika počinje sutra te da bi trebalo biti završeno u roku od pet dana.

IMG_0286

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.