• OBJAVLJENO: 26.02.2016.
Sa 6. vanredne sjednice Skupštine BPK-a Goražde
Donesene odluke o razrješenju dosadašnjih i imenovanju novih ministara za boračka pitanja i socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice u Vladi BPK-a Goražde

IMG_2379

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održala 6. vanrednu sjednicu.

Nakon što su na prijedlog poslanika Senada Čelja (SBiH) i Daliborke Milović (LS) izvršene tehničke ispravke predloženog dnevnog reda, Skupština Bosansko-podrinjskog kantona  Goražde usvojila je Odluku o obustavljanu postupka donošenja Odluke premijera BPK-a broj:  02-02-570/15 od 24.12.2015. godine, kao i Odluku o obustavljanju postupka donošenja Odluke premijera BPK-a broj:  02-02-571/15 od 24.12.2015. godine.

U nastavku sjednice, Skupština je na prijedlog Komisije za izbor i imenovanja usvojila odluke o potvrđivanju odluka premijera BPK-a Goražde o razrješenju dosadašnjih i imenovanju novih ministara u Vladi BPK-a Goražde.

IMG_2403

Tako je donesena Odluka o potvrđivanju Odluke premijera BPK-a Goražde o razrješenju ministra za boračka pitanja Zijada Brige i ministra za socijalnu politiku, zdravstvo raseljena lica i izbjeglice  Alena Pašovića, kao i Odluka o potvrđivanju Odluke premijera BPK-a Goražde o imenovanju novog ministra za boračka pitanja Šemsa Muslića, te novog ministra za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Nurije Vesnića koji su danas položili i svečanu zakletvu.

S obzirom da su izrazili svoje neslaganje u vezi s održavanjem 6. vanredne sjednice, poslanica Edita Velić (DF) i poslanici Kluba SDP-a Emir Frašto i Suad Došlo su napustili sjednicu i nisu se izjašnjavali o predloženim tačkama dnevnog reda.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.