• OBJAVLJENO: 06.04.2016.
Vlada i Kolegij Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Dopredsjedavajući Skupštine BPK povukli zahtjeve za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa

slike 3 013

Nakon današnjeg nastavka sjednice Vlade i Kolegija Skupštine BPK-a Goražde, dopredsjedavajući Skupštine Daliborka Milović i Edim Fejzić povukli su iz dalje procedure svoje zahtjeve za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, koji su pokrenuti na Prijedlog Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2016.godinu.

U obrazloženju upućenom Vijeću za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, navedeno je da su zahtjevi povučeni jer je došlo do kompromisnog rješenja između predlagača za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa i Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Kako je istaknuto na sjednici, Vlada će presumjeravanjem sredstava kao i rebalansom Budžeta u dobroj mjeri ispoštovati amandmane koji se odnose na bolji tretman povratničke i boračke populacije.

Pohvalivši današnji dogovor, predsjedavajuća Skupštine BPK-a Goražde Aida Obuća je izjavila da međusobno uvažavanje i tolerancija trebaju da budu praksa, a ne izuzetak u budućem radu.

Povlačenjem iz procedure zahtjeva za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa stekli su se uslovi za deblokadu Budžeta BPK-a Goražde za 2016.godinu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.