• OBJAVLJENO: 26.05.2016.
Održana druga radionica u okviru Projekta izrade kantonalnog akcionog plana za zaštitu okoliša
Razmatrani nacrti akcionih planova u oblasti zaštite okoliša u BPK Goražde

IMG_5005

U sklopu Projekta izrade Kantonalnog akcionog plana za zaštitu okoliša Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za period 2016-2022. godina, danas je održana druga po redu radionica  koju su upriličili predstavnici firme „Enova“ d.o.o. i Institut za hidrotehniku iz Sarajeva, kao nosioci izrade ovog plana.

Cilj radionice bila je prezentacija i diskusija o nacrtima akcionih planova koji sadrže metodologiju rangiranja prioriteta za rješavanje u oblasti okoliša i listu prioriteta u oblasti prirode, vodnih resursa, zraka, zemljišta, šume i upravljanja otpadom.

U skladu sa prioritetnim problemima za rješavanje, razvijeni su i akcioni planovi po navednim oblastima koji sadrže informacije u vezi strateških  i operativnih ciljeva i mjera odnosno opis aktivnosti, vremenski rok za njihovo izvršavanje, potrebna finansijska sredstva za implementaciju, kao i mogući izvor finansijskih sredstava.

Uz predstavnike nosioca izrade Kantonalnog akcionog plana za zaštitu okoliša, radionici su prisustvovali i predstavnici Ministarstva za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline i Ministarstva za privredu, predstavnici općina Foča i Pale (FBiH), te predstavnici javnih  zdravstvenih ustanova i nevladinog sektora.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.