• OBJAVLJENO: 07.11.2016.
Zajedničkim sredstvima Vlade Bosansko-podrinjskog kantona i Općine Goražde
Uspostavljen novi sistem grijanja u JU Centar za kulturu Goražde

3

Zajedničkim projektom Općine Goražde i Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u vrijednosti od 46.000 KM, danas je zvanično u rad pušten novi sistem zagrijavanja JU Centar za kulturu Goražde.

Ovim projektom riješen je dugodišnji problem zagrijavanja jedne od najznačajnijih ustanova za ovaj grad. Istaknuto je da se uspostavljanjem nove kotlovnice i sistema grijanja ostvaruju i značajne uštede, u odnosu na zagrijavanje u ranijem periodu korištenjem lož ulja.

Na simboličan način, novu kotlovnicu i sistem grijanja u JU Centar za kulturu, osim direktora ove ustanove Murata Fejzića i predsjednika Upravnog odbora Muamera Krašića, u upotrebu su pustili i premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković, načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović te ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga.

„Obaveza Vlade bila je da riješi ovaj dugogodišnji problem koji je postojao u ovoj ustanovi. S obzirom na to da je Centar za kulturu nosilac najvećeg broja kulturnih dešavanja realizacija ovog projekta predstavlja značajan iskorak u podršci razvoja kulture“ – riječi su ministra Damira Žuge.

Prema riječima načelnika Općine Goražde Muhameda Ramovića, osim uspstavljanja nove kotlovnice i sistema grijanja, uslijedit će i projekti koji će se odnositi na  izmjenu kompletne stolarije i utopljavanje zgrade Centra za kulturu.

„Ovo je veliki događaj kako za Općinu Goražde i Kanton, tako i za sve građane i korisnike usluga Centra za kulturu. Riješen je dugogodišnji problem, a oprema koja se sada koristi  je jedna od najsavremenijih. Zahvaljujem se Vladi BPK-a koja je sufinansirala ovaj projekat sa učešćem od 40%. Uporedo s projektima koji će se realizovati u Centru za kulturu mi ćemo raditi iste projekte i u Gradskoj dvorani“  – kazao je on.

Direktor JU Centar za kulturu Murat Fejzić izrazio je zahvalnost Vladi Bosansko-podrinjskog kantona i Općini Goražde za podršku u ovom projektu te istakao da će se u narednom periodu, uspostavljanjem novog sistema grijanja, uspjeti realizovati sve planirane manifestacije koje se održavaju u Centru za kulturu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.