• OBJAVLJENO: 24.11.2016.
U povodu 25. novembra-Dana državnosti Bosne i Hercegovine
U Maloj sali Centra za kulturu Goražde upriličeno književno-muzičko veče i dodjela nagrada pobjednicima u literarnom i likovnom takmičenju

vece-poezije17

U organizaciji Aktiva nastavnika bosanskog jezika i književnosti i nastavnika muzičke kulture JU OŠ „Husein ef. Đozo“ Goražde, kao i učenika ove školske ustanove, večeras je u Maloj sali Centra za kulturu Goražde, u povodu obilježavanja 25. novembra-Dana državnosti Bosne i Hercegovine, upriličeno književno-muzičko veče o temi „Ljubav prema domovini, jedinoj Bosni i Hercegovni“.

Učenici su kroz pjesmu, glumu i ples uputili najljepše čestitke jedinoj domovini Bosni i Hercegovini, pod parolom „Uz muziku i rime, slavimo ime naše jedine domovine Bosne i Hercegovine!“.

„Aktiv nastavnika bosanskog jezika i aktiv nastavnika muzičke kulture OŠ Husein ef. Đozo svake godine, u povodu obilježavanja Dana državnosti organizuje ovakve književno-muzičke večeri, tako da ni ove godine to nije bio izuzetak. Na ovaj način želimo da čestitamo našoj domovini jedan od najljepših i najposebnijih naših praznika. Zajedno sa našim učenicima, iz naše škole želimo da pošaljemo jednu lijepu poruku našem građanstvu i građanima širom Bosne i Hercegovine  koliko zapravo volimo svoju domovinu“  – kazala je predsjednica Aktiva nastavnika bosanskog jezika i kjiževnosti u JU OŠ „Husein ef. Đozo“ Senada Aleta.

Također, u povodu obilježavanja 25. novembra-Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, kao i svake godine, oragnizuje takmičenja u likovnim i literarnim radovima za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

S tim u vezi, večeras su učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate u pisanju literarnih i u slikanju likovnih radova, dodijeljene simbolične nagrade i priznanja.

U kategoriji takmičenja u slikanju likovnih radova  za učenike osnovnih škola od VI do IX razreda, treće mjesto osvojile su: učenica IX razreda OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ Vitkovići Adnana Ahmetspahić i učenica VIII razreda OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“ Goražde Sara Delić; drugo mjesto pripalo je učenici IX razreda OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ Vitkovići Amini Omerdić, a prvo mjesto u ovoj kategoriji osvojio je učenik IX razreda OŠ „Husein ef. Đozo“ Goražde Mesud Dučić.

U kategoriji takmičenja u pisanju literarnih radova za učenike osnovnih škola od VI do IX razreda, treće mjesto osvojila je učenica IX razreda OŠ „Prača“ Prača Minela Radača; drugo mjesto zauzela je učenica VI razreda OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ Vitkovići Almedina Tabaković, dok je prvo mjesto pripalo učenici IX razreda OŠ „Husein ef. Đozo“ Goražde Lamiji Građan.

U kategoriji takmičenja u pisanju literarnih radova za učenike srednjih škola, treće mjesto osvojila je učenica III razreda MSŠ „Enver Pozderović“ Goražde Nedžma Mušović; drugo mjesto pripalo je učenici II razreda SSŠ „Džemal Bijedić“ Goražde Indiri Tanjo; prvo mjesto je osvojila učenica III razreda STŠ „Hasib Hadžović“ Goražde Aida Uzunović.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.