• OBJAVLJENO: 24.11.2016.
Općine Goražde, Foča (FBiH) i Pale (FBiH)
Povodom Dana državnosti BiH realizovane kulturne, sportske i druge prigodne aktivnosti

foca-u-fbih6

Kulturnim i sportskim aktivnostima, te polaganjem cvijeća na spomen obilježja poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata u Ustikolini i Prači nastavljeno je obilježavanje Dana državnosti BiH na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Nastava u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji kantona započela je tradicionalnim historijskim časom posvećenom 25. novembru – Danu državnosti BiH.

img_1570

U Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu, u organizaciji Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja BPK-a Goražde, započeo je cjelodnevni turnir u malom nogometu za učenike osnovnih i srednjih škola.

img_1597

Na lokaciji mjesne zajednice Posestra, povodom obilježavanja 25. novembra, nastavljene su aktivnosti na sadnji sadnica u sklopu projekta „Memorijalna šuma 8372…“ u kojoj su učestvovali predstavnici Vlade i kantonalnih službi i institucija, te udruženja građana.

1

Delegacije zakonodavne i izvršne vlasti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Općine Foča (FBiH) i boračkih udruženja položile su cvijeće na spomen obilježja u Ustikolini. Cvijeće je položeno na mjesto pogibije prvih žrtava 1992. godine, „Šehidsku kapiju“ i partizansko spomen obilježje.

foca-u-fbih5

U znak sjećanja na šehide i poginule branitelje, predstavnici Općine Pale (FBiH) položili su cvijeće na spomen obilježje poginulim braniteljima u Hrenovici i partizansko spomen obilježje u Prači.

U sklopu Programa obilježavanja, u Maloj sali Centra za kulturu u 19.00 sati, u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ u BiH, Općinskog društva Goražde, biće održana Tribina povodom Dana državnosti, na kojoj će učešće uzeti premijer BPK-a Emir Oković i načelnik sarajevske Općine Novi Grad Semir Efendić. Cilj tribine je podsjećanje na značaj ovog datuma u historiji BiH, kao i prezentacija mladih, uspješnih ljudi koji su svojim radom doprinjeli da BiH bude bolja i naprednija država.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.