• OBJAVLJENO: 21.03.2017.
Obilježena 21. godišnjica reintegracije i Dan općine Pale u FBiH
Općina u kojoj se u posljednje vrijeme implementiraju značajni projekti

IMG_4676

Povodom obilježavanja 21. godišnjice reintegracije općine Pale u FBiH u sastav Federacije BiH, danas je u Prači nizom prigodnih sadržaja upriličeno obilježavanje ovog datuma, koji se ujedno obilježava i kao Dan općine Pale u FBiH.

Program manifestacije započeo je tradicionalnim polaganjem cvijeća na Hair česmu u Hrenovici i na spomen obilježje komandantima  6. hrenovačkog bataljona.

U okviru obilježavanja ovog datuma, upriličena je svečana sjednica Općinskog vijeća općine Pale u FBiH, na kojoj je predsjedavajući Vijeća Almir Ćutuk predstavio dosadašnji rad Vijeća i uputio čestitke svim građanima ove općine.

Čestitke povodom obilježavanja Dana reintegracije i Dana općine Pale u FBiH uputili su premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković, načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović te načelnik Općine Pale u FBiH Asim Zec, koji je govorio o projektima koji su realizovani na području ove općine u protekloj godini, kao i o onim koji bi se trebali implementirati u narednom periodu.

IMG_4695 (1)

„Znamo da je ovo bio prostor koji je u potpunosti bio devastiran i nakon 21 godinu osjećaju se promjene i boljitak. Ako govorimo o stavu Bosansko-podrinjskog kantona, mi ovu općinu doživljavamo ne samo u sastavu BPK-a, već i unutar Federacije BiH. Na takav način, u okviru onih mogućnosti s kojima raspolažemo, mi to zaista nastojimo pokazati i na terenu. Generalno, ovo je općina u kojoj se u posljednje vrijeme implementiraju značajni projekti koji će svoj puni kapacitet pokazati u nekom narednom periodu“ – riječi su premijera Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emira Okovića.

Također, na svječanoj sjednici upriličeno je proglašenje pobjednika i dodjela nagrada za najbolje učeničke literarne radove o temi 19. mart – Dan reintegracije Prače u FBiH, kao i bogat kulturno-zabavni program u izvedbi učenika JU OŠ „Prača“ u Prači.

Nakon završetka svečane sjednice, svi prisutni su mogli posjetiti izložbu ručnih radova Udruženja žena za ruralni razvoj Općine Pale u FBiH.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.