• OBJAVLJENO: 28.04.2017.
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala 101. redovnu sjednicu
Data saglasnost za potpisivanje ugovora o sufinansiranju izgradnje centralnog spomen obilježja braniocima BPK Goražde

IMG_5615

Na svojoj današnjoj sjednici, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dala je saglasnost premijeru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za potpisivanje Ugovora sa Federalnim ministarstvom za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata o sufinansiranju izgradnje spomen obilježja, uređenja mezarja i grobalja na području BPK Goražde, kojim će biti omogućeno pokretanje aktivnosti na izgradnji centralnog spomen obilježja braniocima u BPK Goražde.

Vlada je utvrdila i u daljnju skupštinsku proceduru uputila Nacrt zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije, te donijela odluke o davanju saglasnosti za sufinaniranje nabavke vozila hitne pomoći u Domu zdravlja u Prači, kao i za pokretanje postupka javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača za realizaciju radova na uklanjanju naplavina iz korita rijeke Drine na lokalitetima nizvodno od „Mosta žrtava genocida u Srebrenici“.

U oblasti Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, Vlada je razmatrala Prijedlog kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja u BPK Goražde. Konstatovano je da su osnovni paramteri ovog Kolektivnog ugovora usaglašeni s Općim kolektivnim ugovorom, a odluku o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora Vlada bi trebala donijeti na svojoj sljedećoj sjednici.

Vlada je dala saglasnost za isplatu novčanih sredstava MRK „Goražde“ za organizaciju kvalifikacione utakmice između rukometnih reprezentacija BiH i Finske koja će se odigrati 7. maja 2017. godine u Sportskoj dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu.

Na današnjoj sjednici Vlada je dala i načelnu saglasnost na Program obilježavanja „Dana otpora u BPK Goražde“ koji počinje u četvrtak, 4. maja 2017. godine, a do kraja sjednice razmatrana je  Informacija o početku obaveznog programa predškolskog odgoja i obrazovanja za ovu godinu, kao i Informacija o stanju sigurnosti na području BPK Goražde i aktivnostima iz nadležnosti rada Uprave policije za period januar – mart 2017. godine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.