• OBJAVLJENO: 17.08.2017.
Projekti VLade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u 2017. godini
Najavljeni novi projekti poboljšanja i modernizacije putne infrastrukture na širem području Goražda

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković danas je govorio o projektima iz nadležnosti Vlade BPK Goražde čija realizacija je u toku ili se očekuje u skorijem periodu.

– Pri samom kraju je projekat čišćenja naplavina ispod Mosta žrtva genocida u Srebrenici, a ono što u narednom periodu možemo očekivati, to je rekonstrukcija ulice Višegradska. Ovdje govorimo o novom asfaltnom sloju i novim ivičnjacima. U tom dijelu još imamo problem i očekujemo da će Općina veoma brzo završiti preostali dio zamjene sekundarne vodovodne mreže, čime će biti ispunjeni svi uslovi da krenemo u tu aktivnost – kazao je on.

Premijer je ovom prilikom najavio da bi se u ovoj godini trebao realizovati još jedan značajan projekat unaprjeđenja putne infrastrukture na širem području Goražda koji će se implementirati u saradnji s Federalnom direkcijom za ceste.

– Konačno, ovih dana određeni dio sredstava vezan za provedbu Liste javnih investicija, u smislu modernizacije magistralnih cesta, je otkočen, i ono što ćemo prvenstveno u narednom periodu imati kroz taj projekat jeste rekonstrukcija raskrsnice u Vitkovićima tj. određeno saniranje asfaltnog sloja i izgradnje novih ivičnjaka kroz naselja u Vitkovićima i Baćcima – istakao je Oković.

On je izrazio zadovoljstvo zbog najavljenih projekata i činjenice da je i Grad Goražde iskazao interes za njihovu realizaciju, zbog čega su već započete odnosno realizovane određene aktivnosti na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa te stvaranja drugih potrebnih pretpostavki za početak realizacije ovih projekata.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.