• OBJAVLJENO: 18.08.2017.
Potpisan Ugovor o izvođenju radova
Omogućen početak građevinskih radova na opremanju trećeg sprata i potkrovlja u zgradi Vlade BPK-a Goražde

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković i direktor firme GPD „Drina“ d.d. Goražde Hajrudin Vlajčić danas su, u zgradi Vlade, potpisali Ugovor o izvođenju završnih građevinskih radova na trećem spratu i potkrovlju zgrade Vlade Bosansko-podrinjskog kantona, čija vrijednost iznosi 140.000,00 KM

Riječ je o nastavku aktivnosti na opremanju zgrade Vlade, a sve u cilju sjedinjavanja većeg broja organa uprave u jedan objekat i na jednom mjestu, što će prema navodima premijera, omogućiti ekonomičniji i efikasniji rad kantonalne uprave.

„Nakon što smo ušli u postupak legalizacije objekta u korist Vlade i zahvaljujući donatorima uradili dosta građevinskih radova na objektu, krećemo u implementaciju finalnih radova, odnosno opremanja preostalih spratova ove zgrade, trećeg sprata i potkrovlja. Dio sredstava smo ponovo uspjeli obezbijediti iz drugih izvora, tako da ćemo u ovom mandatu zakružiti ovu priču legalizacije objekta koji koristi Vlada. Dakle, cilj nam je da on bude upisan u vlasništvo Vlade u kojem će biti  smješten najveći broj organa uprave“ – kazao je on.

Kako ističe premijer, objekti u kojima su trenutno smješteni određeni organi uprave također su u završnoj fazi legalizacije te će i oni biti u vlasništvu Vlade kantona.

„Shodno opredjeljenjima Vlade i Skupštine kantona, ti će prostori biti stavljeni na raspolaganje nekim drugim institucijama, možda čak i državnim ili nekim drugim korisnicima koji imaju potrebu za korištenje tih prostora“ – riječi su premijera Okovića.

Istaknuto je da je rok za izvođenje radova 90 dana.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.