• OBJAVLJENO: 28.08.2017.
Služba za zapošljavanje BPK-a Goražde
Upriličena dodjela certifikata za nezaposlene osobe koje su uspješno okončale „Program obuke u 2017. godini”

U organizaciji Službe za zapošljavanje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i firme „AKADEMIKA“ d.o.o. Sarajevo, danas je u maloj sali Centra za kulturu Goražde, upriličeno uručivanje certifikata za nezaposlene osobe koje su uspješno okončale „Program obuke u 2017. godini” u vrijednosti od 50.000 KM.

Na javni poziv za učešće u ovom Programu prijavilo se 139 nezaposlenih osoba, a riječ je o obukama koje su se realizovale iz sljedećih oblasti: informatika / ECDL (European computer driving licence), zatim uvod u Web design (HTML5, CSS3, Bootstrap), kao i obuke iz engleskog i njemačkog jezika.

Direktorica Službe za zapošljavanje BPK Goražde Nafija Hodo uputila je čestitke svima koji su uspješno okončali obuke te je istaknula vrijednost ovog projekta za nezaposlene osobe.

„Ovo su do sada najbolji postignuti rezultati i mi smo veoma sretni zbog toga. Uspješnost kandidata je bila na visokom nivou od preko 79 %, što je mnogo bolji rezultat u odnosu na prethodnu godinu. Nas raduje da su nezaposlene osobe prošle kroz veoma ozbiljne obuke, kao i da su svi učesnici pokazali zavidno znanje. Sigurna sam da će im ovi certifikati i znanje koje su stekli biti jedna potpora za traženje posla“ – kazala je ona.

U ime Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde obratila se direktorica Pedagoškog zavoda BPK Goražde Dika Makota, koja je uručila dio certifikata i uputila čestitke svim učesnicima ovog programa ukazujući na značaj neformalnog/informalnog obrazovanja, koje se manifestuje kroz ovakve i slične programe obuka i razvoja kompetencija.

Istaknuto je da je Služba i ove godine, nezaposlenim osobama, čije je prebivalište udaljeno više od tri kilometra od mjesta izvođenja obuke, refundirala troškove dolaska i odlaska na obuku.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.