• OBJAVLJENO: 09.10.2017.
Ministarstvo za socijalnu politiku, zdravstvo, rasljena lica i izbjeglice
Održan sastanak s predstavnicima Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije BPK Goražde

Danas je organizovana prva zvanična posjeta predstavnika Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije kantonalnom Ministarstvu za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice.

Tokom sastanaka, predstavnici Sindikata upoznali su resornu ministricu Sabiru Bešliju o uključivanju u pregovore oko potpisivanja Kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije o kojem se trenutno vode dogovari na federalnom nivou.

Istaknuto je da je Sindikat doktora medicine i stomatologije FBiH na zasjedanju Upravnog odbora u Zenici, 5. oktobra 2017. godine donio odluku o završetku pregovora kojima je koordiniralo Federalno ministarstvo zdravstva i u kojima su sudjelovali pojedini kantoni, odnosno nadležna kantonalna ministarstva.

Prema ovoj odluci, pregovori će biti završeni 20. oktobra 2017. godine, nakon čega će dan kasnije u Sarajevu biti održana nova sjednica Upravnog odbora sa jedinom tačkom dnevnog reda, a to je odluka o proglašenju štrajka doktora medicine i stomatologije u FBiH ukoliko ne dođe do potpisivanja Kolektivnog ugovora, uz prethodnu saglasnost najmanje jednog kantona.

Vezano za ovaj Kolektivni ugovor, na sastanku je iskazano opredjeljenje resornog kantonalnog ministarstva da se uključi u proces pregovaranja i postizanja dogovora o novim koeficijentima.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.